RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У світі зафіксовано перший випадок зараження людини на вірус H3N8

У Китаї зафіксовано перший випадок зараження людини штамом пташиного грипу H3N8. Цей варіант раніше був виявлений в інших місцях у світі у коней, собак, птахів і тюленів, але про випадки зараження ним людей не повідомлялося.

Про це 26 квітня повідомило управління охорони здоров'я країни, пише Reuters.

На H3N8 заразився чотирирічний хлопчик із центральної провінції Хенань. У нього розвинулася лихоманка та інші симптоми. При цьому штамом не заразився ніхто з тих, хто контактував з дитиною. Раніше хлопчик контактував з курями та воронами, яких вирощували у його будинку.

Згідно з висновками фахівців, цей варіант ще не має здатності ефективно заражати людей, а ризик великомасштабної епідемії через нього - низький.

У Китаї є безліч різних штамів пташиного грипу, і деякі з них іноді заражають людей, які зазвичай працюють з птицею.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені з Уханя знайшли новий варіант коронавірусу у кажанів, назвавши NeoCoV. Існує ризик його потрапляння до людської популяції.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я