RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Лікування без уколів: в Україні створять новий препарат проти COVID-19

В Україні найближчим часом розпочнуть розробку та виготовлення орального протиковідного препарату Pfizer. Виробництвом займатиметься компанія "Дарниця", яка виграла конкурс.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, компанія вже підписала угоду на отримання ліцензії.

Тепер "Дарниця" має повне право виробляти і постачати вищезазначені ліки до 95 країн світу з низьким і середнім рівнем доходу, зокрема, в Україну.

Пероральне лікування, яке було розроблено Pfizer, призначене в основному для лікування пацієнтів з COVID-19 легкого та середнього ступеня тяжкості. Йдеться про пацієнтів, які мають високий ризик ускладнень.

Даний препарат приймають для запобігання погіршенню та переходу захворювання з легкого ступеня тяжкості на середню тяжкість, а також, щоб уникнути госпіталізації.

Нагадаємо, що вакцинованим українцям, яким більше ніж 60 років, влада видасть смартфони, для стимулювання інших робити щеплення.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я