RU  UA

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Здоров'я

Що потрібно робити у разі хімічної атаки: детальна інструкція

Міністерство охорони здоров’я пояснило, що громадянам потрібно робити у разі хімічної атаки або аварії на хімпідприємстві.

Інструкцію оприлюднила прес-служба міністерства.

У МОЗ попереджають, що у разі хімічної атаки чи аварії на хімпідприємстві цивільним потрібно, у першу чергу, щільно зачинити вікна, двері, вентиляційні отвори, а також димоходи.

Також треба заклеїти щілини у вікнах папером чи скотчем , вимкнути побутові прилади, перекрити газопостачання та через засоби масової інформації отримувати подальші вказівки від влади. Громадян закликають одразу попередити своїх близьких про небезпеку та можливу евакуацію.

Якщо буде проводитися масова евакуація - треба із собою взяти аптечку.

"Одягніться так, щоб залишилося якомога менше відкритої шкіри. Використовуйте протигази або ватно-марлеві пов’язки, змочені водою або краще 2-5% розчинами питної соди (при ураженні хлором), оцтової або лимонної кислоти (при ураженні аміаком)", - зазначають у МОЗ.

У міністерстві закликають громадян також одразу покинути приміщення. На вулиці не варто торкатися предметів та наступати у калюжі. Якщо аварія супроводжувалася викидом хлору - треба пересуватися по підвищеннях, а аміаку - низинами.

"Якомога швидше покиньте зону ураження, рухаючись поперек потоку повітря чи вітру", - додали у МОЗ.

Раніше ми публікували перелік найважливіших речей, які повинні знаходитися в тривожній валізці.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я