RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Пандемія пішла на спад? НАНУ назвала оптимістичні цифри щодо захворюваності

Україна зараз перебуває у фазі зниження поширення коронавірусу. Кількість нових випадків захворювань на ковід істотно менша, ніж два тижні тому, і така тенденція зберігатиметься разом зі зниженням смертності.

Так вважають у Національній академії наук України.

Пік середньотижневої захворюваності на коронавірус зафіксовано 8 лютого 2022 року.

Найвища кількість позитивних ПЛР-тестів була 2 лютого – 57,9 тисячі, а найбільше нових випадків заражень виявили 4 лютого – 43,7 тисячі.

У порівнянні з максимальними значеннями кількість позитивних тестів зменшилася вдвічі.

У НАН стверджують, що така динаміка зберігатиметься не менше кількох тижнів, разом з тим прогнозується і зниження кількості смертей внаслідок зараження ковідом, яке вже значно скоротилося за останній рік.

Так, зараз смертність від коронавірусу у 2-4 рази нижча за середню летальність 2020 року і в 3-5 разів - ніж при штамі Дельта.

Нагадаємо, в Україні минулої доби, 22 лютого, зафіксовано 25 062 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 2 427, медпрацівників – 665).

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я