RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Як збити високий тиск: медики назвали популярну ягоду

Лікарі розповіли, як збити підвищений кров'яний тиск підручними засобами. Як свідчить дослідження, знизити тиск за кілька днів здатне вживання всім відомої ягоди - чорної смородини.

Про це повідомляє британське видання Еxpress.

Фахівці стверджують: якщо не лікувати гіпертонію - це може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, таких як серцеві напади та інсульти. Найгірше те, що високий тиск може не давати жодних помітних симптомів, але цілеспрямовано збільшує ризик цих хвороб.

Як пише видання, у Британії близько третини громадян страждають від цього захворювання. При цьому багато хто може навіть не усвідомлювати цього через відсутність симптомів.

У Journal of Nutrition in Gerontology and Geriatrics опублікували одне дослідження, де йшлося про ефект новозеландського екстракту чорної смородини у лікуванні гіпертонії.

У дослідженні взяли участь 14 літніх людей у середньому 69 років. Дорослі були розділені на дві групи: одна з них дотримувалася протоколу вживання чорної смородини, а інша вживала плацебо. Екстракт чорної смородини вводили по 600 міліграмів щодня. Дотримуючись цього режиму протягом семи днів, дослідники вимірювали артеріальний тиск учасників.

Було встановлено, що на серцево-судинну систему позитивно вплинуло вживання чорної смородини. Екстракт чорної смородини знизив як систолічний, так і діастолічний артеріальний тиск.

Як відомо, артеріальний тиск вимірюється двома числами - систолічний тиск (більше число) і діастолічний тиск (менше число).

Зазначається, що антоціани (барвні речовини) багаті антиоксидантами, які, як вважають, забезпечують захист серцево-судинної системи.

Однією з причин, чому смородина може знижувати кров’яний тиск, може бути калій. Мінерал регулює водно-сольовий баланс.

Занадто велика кількість рідини у крові створює навантаження на кровоносні судини та підвищує кров’яний тиск. Щоб вивести зайву рідину з крові, потрібен «тонкий баланс» натрію та калію, пише видання.

Раніше ми писали, існують так звані жироспалювальні продукти - вони насичують організм енергією, але в той же час допомагають йому позбавлятися зайвих калорій.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я