RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Чому одні обличчя привабливіші за інші: вчені знайшли зв'язок з імунітетом

Сотні років вчені б'ються над питанням, чому іноді люди із посередньою зовнішністю, як магнітом, притягують інших людей, а представники класичної краси можуть залишитися непоміченими. Це може залежати від багатьох факторів, таких як: встановлені норми у суспільстві, особисті уявлення про красу, досвід та характер.

Проте, на думку дослідників, привабливість може мати біологічну роль сигналізуючи про здоров'я організму та “якість” спадковості, про що вони повідомляють у своїй новій статті.

Так, Саммер Менгелькох (Summer Mengelkoch) та її колеги із Техаського християнського університету (США) провели онлайн-експеримент за участю 492 добровольців. Вони відібрали 159 портретів реально існуючих людей, які попередньо пройшли детальні медичні обстеження для визначення стану їхнього імунітету, перебіг запальних процесів та хронічних захворювань. А добровольці мали оцінити привабливість осіб за певною шкалою.

Зіставивши наявні дані, вчені прийшли до висновку, що у людей, які сприймаються більш привабливими, краще працює імунна система, ніж у інших осіб з фотографій.

Цікаво було те, що, наприклад, привабливість чоловічих осіб найкраще корелювала з показниками активності Т-кілерів — клітин, що борються з бактеріальними інфекціями. А привабливість жіночих — із рівнями глюкози, антитіл та деяких інших речовин у крові.

Раніше ми писали, як зміцнити імунітет і не захворіти.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я