RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Як людина хворітиме COVID-19: пояснення медика

Всі люди переносять інфекцію COVID-19 по-різному. На це впливає безліч факторів, починаючи від віку, і закінчуючи станом здоров'я.

Сімейний лікар Фелікс Ярославич Ілясевич розповів в інтерв'ю виданню "Факти", як люди переносять коронавірус, і від чого це залежить.

Таке питання поставила жінка на ім'я Валентина з міста Ковель. Вона запитала, "від чого залежить, як людина хворітиме на COVID-19 або грип?"

Лікар відповів, що на це впливає багато факторів. Значення мають вік, стать, супутні захворювання і т. д. Також велике значення має і штам коронавірусу.

"У різновидів одного вірусу різна течія, наприклад, у "Омікрону" вона набагато легша, ніж у штаму "Дельта", - пояснив Фелікс Ілясевич.

За його словами, раніше людина вважалася здоровою приблизно через 10 днів після прояву симптомів. Нині цей термін скоротився вдвічі.

"Важливий стан імунної системи до моменту зараження. Людина, яка мінімізувала вплив стресу, не перевтомлена, веде здоровий спосіб життя, буде переважно хворіти легше, ніж той, хто багато нервується, перевтомлюється, має шкідливі звички. Не можна виключати і спадковий фактор", - резюмував сімейний лікар.

Раніше ми також повідомляли про те, що МОЗ дав сумний прогноз щодо кількості заражень коронавірусом.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я