RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Ця хвиля може стати останньою: у МОЗ розповіли, як уникнути нового локдауну

Найбільшу міру обмеження - локдаун, вводити в Україні не планують, а завдяки вакцинації від COVID-19 та профілактичним заходам, нинішня хвиля коронавірусу може стати останньою.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у п'ятницю, 18 лютого, у кулуарах Верховної Ради.

Він зазначив, що пріоритетним для МОЗ є збереження здоров'я та життя громадян і, якщо вакцинація серед українців буде такою ж, як восени минулого року, то ця хвиля захворюваності може стати останньою.

"Я і головний санітарний лікар діятимемо відповідно до епідситуації. Для нас ключовою нормою є збереження життя. У разі потреби ми ініціюватимемо запровадження додаткових обмежень", - заявив він.

Ляшко додав, що не потрібно очікувати на введення карантинних обмежень, оскільки є ефективні профілактичні засоби, до яких відносяться вакцинація та противірусні препарати прямої дії. Крім того, чіткі предиктори кажуть, що пандемія йде на зниження.

"Ми говоримо, що пройшли пік. Ми бачимо, як ми пройшли в нашому адаптивному карантині, коли всі сфери економіки працюють навіть у "червоному" рівні епіднебезпеки для вакцинованих. Тому питання запровадження локдауну сьогодні навіть не стоїть на порядку денному", - резюмував голова МОЗ.

Раніше ми писали про детальний алгоритм дій у разі отримання позитивного тесту на коронавірус.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я