RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Ефективно збиває тиск: медики назвали популярний напій

Фахівці з медицини назвали ефективний спосіб зниження високого тиску у людини – йдеться про соки з цитрусових.

Про це повідомляє сайт Express.

Такі цитрусові, як апельсини, грейпфрути та лимони, повні вітамінів та мінералів, які мають безліч переваг для здоров'я, включаючи зниження артеріального тиску. На підтвердження своїх слів фахівці послалися на дослідження, проведене у 2014 році в Японії за участю 101 жінки.

Результати дослідження показали, що лимонний сік є найефективнішим у поєднанні з фізичними вправами. Вчені дійшли висновку кількість кроків, і вживання лимона пов'язані з поліпшенням артеріального тиску з допомогою різних рухів.

Також зазначається, що лимонний сік є ефективним, але це не єдиний цитрусовий фрукт, який, як показали дослідження, може допомогти знизити кров'яний тиск. Те саме можна сказати і про апельсиновий і грейпфрутовий сік, проте тут є застереження - грейпфрутовий сік заважає лікам від кров'яного тиску.

Крім вживання соків з цитрусових, фахівці рекомендують вести здоровий спосіб життя, відмовитися або зменшити споживання солі, перейти на дієту з низьким вмістом жирів, почати боротися із зайвою вагою, обмежити вживання кількості кофеїну та відмовитися від паління.

Раніше "Апостроф" називав 5 фруктів, які незвичайно доповнять солоний салат.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я