RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Можна виявити у туалеті: медики назвали невідомий симптом раку підшлункової

Рак підшлункової залози відноситься до онкологічних захворювань з найгіршими шансами на виживання, а перші його ознаки можна розпізнати за кольором сечі та підвищеною спрагою.

Про це пише Еxpress.

Висновки, опубліковані Національним науково-дослідним інститутом раку у 2021 році, виявили симптоми раку підшлункової залози, які виявлялися за рік до того, як хворобу було діагностовано.

Захворювання виникає, коли злоякісні клітини розмножуються усередині підшлункової залози. Тільки 25% пацієнтів з таким видом онкології виживають протягом одного або кількох років після встановлення діагнозу.

Дослідники з Оксфордського університету проаналізували дані більш ніж 24 236 пацієнтів із раком підшлункової залози, щоб порівняти їхні симптоми. Двома найбільш серйозними виявленими симптомами були пожовтіння шкіри та кровотеча у шлунку чи кишечнику. Також рак підшлункової залози викликає підвищену спрагу та темний колір сечі.

Фахівці наголосили, що пацієнти, у яких діагностовано це захворювання, мають шанси помітити його на ранніх термінах (за рік до встановлення діагнозу) за неспецифічними симптомами.

"Коли рак підшлункової залози діагностується раніше, у пацієнтів більше шансів на виживання", - резюмував доктор Вейці Ляо, фахівець за даними Оксфордського університету.

Раніше "Апостроф" писав про дві основні симптоми раку кишечника - їх відчувають більше 90% пацієнтів.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я