RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Коли українці отримають колективний імунітет: відомий медик назвав умову

Українці отримають колективний імунітет проти коронавірусної інфекції після того, як, досягнувши піку захворювань, кількість нових випадків піде на спад.

Таку думку висловив радник мера Львова з медичних питань лікар Тарас Жиравецький на своєму YouTube-каналі.

“Якщо ми підемо вниз, як усі країни, у нас буде менша кількість захворювань, тобто вона зменшиться до 1000-1500 на день, в принципі система витримуватиме, і якщо перехворіють ті 11-12% українців, які не хворіли, у даній ситуації ми отримаємо наш український колективний імунітет від важкого перебігу ковіду як мінімум із “Омікроном””, – сказав він.

Лікар зазначив, що невідомо, чи з'явиться якийсь новий штам, що мутує, який пробиватиме саме цей імунітет перехворілих і буде важко протікати. Як приклад він навів той самий "Дельтакрон", про який говорили.

Якщо з'явиться такий штам, то знову перед нами з'явиться ще один виклик, з яким ми знатимемо, як боротися, але це буде додатковий виклик. Якщо такий штам не з'явиться, то, відповідно, ковід перетвориться на захворювання на кшталт грипу”, – додав Жиравецький.

Раніше дитячий лікар-імунолог та епідеміолог Алла Волоха розповіла про небезпеку COVID-19 для дітей.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я