RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Бустер у пандемію COVID-19: доктор Комаровський розвіяв популярний міф

Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський розвінчав міф, який стверджує, що вакцинація у розпал пандемії – це небезпечний захід. На думку лікаря, незалежно від того, на якій стадії перебуває чергова хвиля коронавірусу, можна і потрібно йти як на основну вакцинацію, так і на отримання бустерної дози щеплення.

Про це він заявив в ефірі програми "Підсумки місяця з лікарем Комаровським " на телеканалі "Україна 24".

За його словами, у суспільство часто "вкидають" міф про те, що вакцинація нібито не проводиться під час епідемії. Нібито щеплення – це профілактичний захід, який застосовується лише на початку масової захворюваності. Комаровський стверджує, що це не відповідає дійсності.

"Люди, епідемію поліомієліту зупинено саме вакцинацією, у самий її розпал", – сказав Євген Комаровський і додав, що "епідемія дифтерії в 1991-95 рр. теж зупинена саме масовою вакцинацією, і теж у її розпал. Вакцинація потрібна навіть у розпал пандемії і вона реально захищає".

Також лікар заявив, що шанси та прогнози аж ніяк не погіршуються навіть для тих громадян, які, умовно кажучи, лише сьогодні отримали свою першу дозу вакцини. Це не завадить вашому організму виробляти антитіла проти інфекції COVID-19 і не створює жодних додаткових ризиків для здоров'я. Навпаки, вакцина багаторазово збільшує шанс перенести хворобу у легкій формі без необхідності госпіталізації.

"Так, вакцина повністю не захистить вас від хвороби, але дасть вам шанси перенести захворювання якнайлегше і не потрапити в реанімацію", - резюмував Євген Комаровський.

Раніше ми також повідомляли про те, що Комаровський розповів, як отямитися після коронавірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я