RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Його важко визначити: в Африці засікли новий підвид "Омікрону"

В Африці виявлено новий підвид штаму коронавірусу "Омікрон". Його назвали BA.2 Omicron. Він був виявлений у п'яти африканських країнах.

Про це повідомила науковець Всесвітньої організації охорони здоров'я Ніксі Гумеде-Молетсі, передає Reuters.

Підвид BA.2 почав замінювати найпоширеніший "оригінальний" варіант BA.1 Omicron у таких країнах, як Данія. За словами іншого представника ВООЗ, отримані звідти дані не вказують на різницю у тяжкості захворювання.

"BA.2 ... був зареєстрований у п'яти країнах, а саме у Ботсвані, Кенії, Малаві, Сенегалі, а також у Південній Африці", - заявила д-р Ніксі Гумеде-Молетсі на онлайн-брифінгу для ЗМІ.

"Ми дуже стурбовані", - сказала вона, додавши, що BA.2 виявилося важко ідентифікувати, тому що він не завжди вловлювався критерієм S-Gene Target Failure, який використовується для відрізняння від оригінального Omicron.

Гумеде-Молетсі сказала, що ВООЗ тісно співпрацює з лабораторіями, прохаючи їх надіслати зразки, котрі повернулися, але вони не були позначені як Omicron, для подальшого аналізу для отримання більш точної картини розподілу BA.2.

Варіант Omicron BA.1 було дещо легше відстежувати, аніж попередні варіанти. Це пов'язано з тим, що у BA.1 відсутній один із трьох цільових генів, що у звичайному тесті ПЛР. Випадки, що демонструють цю закономірність, за замовчуванням вважалися викликаними BA.1.

BA.2, також відомий як "невидимий" підваріант, не має того ж відсутнього гена-мішені, що і вихідний варіант Omicron. Натомість вчені відслідковують його так само, як і попередні варіанти, включаючи Delta, відстежуючи кількість геномів вірусу, відправлених у загальнодоступні бази даних, такі як GISAID.

Експерти заявили, що, як і у разі інших варіантів, зараження BA.2 може бути виявлено за допомогою наборів для домашніх тестів на коронавірус, хоча вони не можуть вказати, який це варіант інфекції.

Раніше ми також повідомляли, що в ООН зробили тривожну заяву про нові штами коронавірусу.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я