RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

У Китаї медики вигадали, як загоювати рани електрикою: фото

Китайські науковці розробили електрично заряджений тонкий пластир для прискорення загоєння ран. Технологія гарно про себе заявила під час тестування на щурах.

Про це йдеться у статті, опублікованій в журналі Science Advances, пише Medicalxpress.

Вчені вирішили взяти за основу дослідження, яке свідчило про те, що електрика здатна прискорювати загоєння ран. Проте такий підхід був обмежений громіздкою та складною технікою. Саме тому у новому експерименті зосередилися на практичній стороні застосування електричного струму. Дослідники створили невеликий гнучкий пластир, який використовує цілющі сили електрики, без потреби у великому обладнанні.

Тонкоплівковий пластир має товщину лише 0,2 міліметра.

Сам пластир має чотири шари, верхній і нижній з яких виготовлений з електрично зарядженого пластику, заряд якого виникає при контакті зі шкірою. Один із середніх шарів виготовлений із силіконового гумового гелю, він допомагає пластиру відповідати контурам шкіри. Другий середній шар виготовлений із сплаву з пам'яттю форми, він підтягує боки рани ближче.

Рани на щурах, де прикріпили пластир, загоїлися на 96,8% через вісім днів, тоді як ті, які мали звичайні пов'язки - до 79,9%. Ті, кого не лікували зовсім, вилікувалися тільки на 45,9%.

Дослідники планують продовжити вдосконалювати функції пластира, наприклад, можливість нанесення на рани різної форми.

Як писав "Апостроф", вчені провели експеримент і з'ясували, що людина, яка перехворіла на коронавірус, може бути надалі небезпечна для здоров'я оточення.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я