RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Хто важче хворіє "Омікроном": медик дав відповідь

Розповсюдження останнього виявленого штаму COVID-19 “омікрон” в Україні набирає обертів.

Радник Львівського міського голови з медицини, головлікар приватної клініки, Тарас Жиравецький розповів, хто знаходиться у групі ризику зараження цим видом та гірше переносить хворобу.

Він стверджує, що “омікроном” важче хворіють ті пацієнти, які до цього не хворіли ковідом взагалі. Причому, це не залежить від того, вакцинована людина, чи ні.

“Ті, хто вакцинувався, можуть мати легший перебіг, але певна частина вакцинованих все одно перехворіє важко”, - відмітив лікар.

Також, Жиравецький відзначив, що ймовірність потрапляння у лікарню із тяжким перебігом “омікрону” для тих, хто перехворів, досить невисока.

“Я провів опитування на Telegram-каналі – з невакцинованих людей жодна особа із 350 не потрапила у стаціонар при повторному ковіді з “омікроном”. Ті, хто вакцинований і теж хворів, також не потрапляли”, - розповів лікар.

Також, він додав, що це велика перемога природнього імунітету - він не здатен захистити організм від повторного зараження, але може захистити від важкого перебігу.

Раніше ми писали, що у штаму "Омікрон" з'явився новий різновид.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я