RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Про що може говорити тривалий нежить і що робити: поради Комаровського

Українцям пояснили причини того, чому іноді у дітей та дорослих довго не минає нежить. Фахівці розповіли, яка різниця між хворобою та симптомом.

Про це йдеться у відео на Youtube-каналі лікаря Євгена Комаровського.

За його словами, нежить помилково вважають хворобою, це - симптом. Він може бути продиктований вірусними чи бактеріальними інфекціями, алергією чи травмами.

"Перше, що потрібно зробити - це поставити діагноз, при яких захворюваннях може бути нежить. Нежить може бути інфекційний, тобто це може бути вірусна інфекція. Це можуть бути деякі бактеріальні інфекції. Нежить може бути проявом алергічного захворювання. Нежить - може бути реакцією, наприклад, на параметри повітря, на надлишок пилу, на надлишок тютюнового диму - це теж може бути нежить. Нежить може бути, врешті-решт, проявом черепно-мозкової травми. Тому, коли ви говорите – у нас нежить – краплі не допомагають. Тут наступне питання, що за краплі?", - зазначив Комаровський.

Він зауважив, що найголовніше, коли краплі не допомагають - піти до лікаря, який встановить правильно діагноз. Так, якщо це гострий алергічний риніт, то в такому випадку потрібно знайти джерело алергії, у підсумку - призначать протиалергічні ліки. При нежиті, якщо гостра респіраторна інфекція, потрібно перетерпіти близько тижня, капаючи краплі. При хронічному аденоїдиті - необхідно видалити аденоїди.

"Завжди, коли у вас є тривалий якийсь симптом, і ви розуміння не маєте, як його лікувати - перше, що треба знати - це перетворити симптом на діагноз", - резюмував лікар.

Як писав раніше "Апостроф", людина, яка перехворіла на коронавірус, може бути надалі небезпечною для здоров'я оточення: у середньому вірус залишається активним в організмі близько місяця.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я