RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Малюку й так погано: Комаровський розкритикував популярний спосіб лікування кашлю у дітей

Українцям потрібно відмовитися від доісторичних методів лікування, зокрема використання соку редьки з медом для боротьби з кашлем.

Про це у своєму Instagram розповів педіатр Євген Комаровський.

Лікар нагадав, що кашель виникає при ГРВІ і триває протягом 5-7 днів.

За словами Євгена Комаровського, цей симптом проходить сам по собі, але люди, застосовуючи сік редьки з медом, роблять висновок, що цей засіб їх зцілив.

"Насправді, якщо навіяти собі, що морквяний сік з домішкою петрушки лікує кашель... І коли ви захворієте наступного разу на ГРВІ і почнете пити морквяний сік з петрушкою, то через десять днів цей кашель мине, то ви вирішите, що вам допоміг цей самий морквяний сік із петрушкою", - попередив лікар у своєму відеоблозі.

Педіатр нагадав, що кашель, нежить і біль голови є лише симптомами хвороби і батькам важливо почути сам діагноз.

Крім цього, як стверджує Євген Комаровський, сучасні протоколи лікування не розглядають редьку з медом як ефективний засіб. Лікар порадив українцям жити подалі від бабусь, які нав'язують доісторичні методи лікування.

Підсумовуючи, Євген Комаровський розповів, що кашелю можна позбутися за умови рясного пиття та вологості повітря 40-60%.

"Замість того, щоб варити нещасну редьку та додавати туди мед, краще помийте підлогу, відкрийте кватирку та напоїте дитину компотом. А бабусі порадьте і мед та редьку. Нехай бере їх і йде лікувати дідуся", - додав український педіатр.

Раніше доктор Євген Коморовський розповідав, коли потрібно прасувати дитячий одяг.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я