RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Хто найчастіше хворіє на Омікроном і які симптоми: лікар дала детальну відповідь

Новий штам "Омікрон" уже набирає обертів в Україні: його зафіксували у багатьох областях, зокрема й в Чернівецькій. Його симптоми дуже схожі на ГРВІ.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на коментар менеджерки з громадського здоров'я управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради - Надії Лабанди.

"Захворювання минає легше, ніж, наприклад, інфікування «Дельтою». Найпоширеніші симптоми "Омікрону": нежить, головний біль, втома, чхання, біль у горлі. До речі, відмінний від попередніх штамів симптом – чхання та захриплість голосу. А от температуру фіксують лише у чверті випадків. Втрата смаку і запаху – теж зустрічаються рідко", - розповідає фахівчиня.

У той же час попереджає, що схожість зі звичайним ГРВІ, не відміняє тривалих наслідків для здоров'я, ризик госпіталізації та летальних випадків. До того ж, "Омікрон" передається в 4,2 рази швидше за "Дельту".

За її словами, на "Омікрон" найчастіше хворіють 30-річні люди, а "Дельтою" пацієнти віком від 38 років.

"Усі ці ознаки недуги набувають більш важкої форми і тривають довше у тих, хто не вакцинувався. У вакцинованих і тих, хто вже перехворів на коронавірус, захворювання проходить у легшій формі", - каже Надія Лабанда.

З цієї причини експертка закликає захистити себе від COVID-19 та вакцинуватися. А тим, хто вже щеплений, радить зробити бустерну дозу.

Раніше "Апостроф" писав про заяву МОЗ про початок спалаху коронавірусу: де ситуація найгірша.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я