RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Чи потрібно робити бустерне щеплення перехворілим на Covid-19: Комаровський дав відповідь

Бустерну дозу вакцини проти коронавірусу потрібно робити через 5-6 місяців після введення другої дози та приблизно через той же час після одужання.

Про це відомий лікар-педіатр Євген Комаровський розповів в ефірі телеканалу "Україна 24".

Бустерний укол у багато разів збільшує ймовірність легкого перебігу коронавірусу у разі захворювання. Захист стосується будь-якого штаму ковіда, у тому числі "Омікрону", який вже достатньо вивчений.

“Також бустерна доза зменшує ризики того, що людина стане розповсюджувачем вірусу для інших, а не лише захищає її саму, – каже кандидат медичних наук. - Тому якщо вже минуло понад 5-6 місяців після другої дози вакцинації, то ви можете отримати бустер – йдіть і робіть щеплення”.

Він пояснив, що для бустера використовують лише НРМК-вакцини – такі як "Пфайзер" або "Модерна". Відразу після одужання від ковіда не варто вводити дозу бустера.

Комаровський порадив повернутись до питання про вакцинацію через пів року після одужання. Він додав, що невідомо, якими будуть рекомендації на той час.

Раніше ми писали, що дію COVID-сертифікату після двох доз вакцин зменшили з 365 до 270 днів. Сертифікати після отримання бустерної дози також будуть дійсні протягом дев'яти місяців.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я