Японські дослідники з Університету Васеда з'ясували, що належне пережовування їжі допомагає збільшити енергетичні витрати організму та уникнути ожиріння.
Про це йдеться у відповідному дослідженні, опублікованому на сайті Science Daily.
Всього було три випробування, на першому з яких добровольці ковтали 20 мл рідкої тестової їжі кожні 30 секунд. На наступному етапі люди тримали у роті цю їжу протягом 30 секунд і не розжовували. На останньому випробуванні треба було жувати 20 мл тестової їжі протягом 30 секунд із частотою один раз на секунду, і тільки після цього ковтали її.
Це дослідження доказало, що ретельне пережовування збільшує витрати енергії, покращує метаболізм, а також допомагає запобігти ожирінню та метаболічному синдрому.
Нагадаємо, дієтологиня Світлана Фус розповіла як тривалість сну впливає на здоров'я людини, її вагу. Також експертка зазначила скільки часу треба спати, щоб бути продуктивним.