RU  UA

Субота, 18 січня
  • НБУ:USD 42.05
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  42.05
Здоров'я

Як насолоджуватися їжею та не набирати вагу: науковці показали результати дослідження

Японські дослідники з Університету Васеда з'ясували, що належне пережовування їжі допомагає збільшити енергетичні витрати організму та уникнути ожиріння.

Про це йдеться у відповідному дослідженні, опублікованому на сайті Science Daily.

Всього було три випробування, на першому з яких добровольці ковтали 20 мл рідкої тестової їжі кожні 30 секунд. На наступному етапі люди тримали у роті цю їжу протягом 30 секунд і не розжовували. На останньому випробуванні треба було жувати 20 мл тестової їжі протягом 30 секунд із частотою один раз на секунду, і тільки після цього ковтали її.

Це дослідження доказало, що ретельне пережовування збільшує витрати енергії, покращує метаболізм, а також допомагає запобігти ожирінню та метаболічному синдрому.

Нагадаємо, дієтологиня Світлана Фус розповіла як тривалість сну впливає на здоров'я людини, її вагу. Також експертка зазначила скільки часу треба спати, щоб бути продуктивним.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я