RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Як зараження COVID-19 впливає на пологи та плід: вчені зробили важливе відкриття

За майже три роки існування COVID-19 та спостереження за інфікованими вірусом вагітними, вчені зробили невтішні попередні висновки: під час хвороби матері підвищується ризик передчасних пологів, низької маси тіла у дитини при народженні та мертвонародження.

Про це повідомляє "Medicalxpress".

У дослідженні, що проводилося в Інституті системної біології, було вивчено електронні медичні картки понад 18 тисяч людей, які здали аналізи на коронавірус під час вагітності. Дослідники порівняли результати людей з позитивним тестом під час вагітності — всього 882 особи — з тими, хто мав негативний результат. Хворі на коронавірус не були щеплені.

Особливо часто негативні наслідки від перенесеного коронавірусу виявлялися у вагітних на першому та другому триместрах.

"Ми виявили, що інфекція SARS-CoV-2 вказує на збільшення частоти передчасних пологів і мертвонароджень, в основному спричинених інфекціями в першому та другому триместрі" , - сказала Саманта П'єкос, перший автор дослідження.

Зазначається, що у більшості учасників дослідження була легка чи помірна форма перебігу хвороби. Навіть якщо коронавірус не приводив до серйозних респіраторних проблем під час хвороби у матері, найчастіше фіксувалися якісь відхилення у народжених дітей.

Дослідження проводилося до того, як вакцини від COVID-19 стали популярними у США. У майбутніх дослідженнях є можливість вивчити, чи допомагає вакцинація запобігти негативним результатам пологів.

Раніше ми писали, Британія закликала жінок пройти COVID-вакцинацію.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я