RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

"Омікрон" атакує Україну: розпочався новий спалах COVID-19

З'явився прогноз вчених щодо розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 12-25 січня 2022 року, вони констатували початок нової хвилі захворювання. "Омікрон" призведе до більш стрімкого, ніж будь-коли раніше, зростання епідемічних показників.

Прогноз Робочої групи з математичного моделювання проблем, пов'язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні опубліковано на Facebook-сторінці Національної академії наук України.

Динаміка кількості нових виявлень та позитивних ПЛР тестів свідчить про те, що в Україні починається чергова хвиля захворюваності. Кількість позитивних тестів зросла майже на 40% до мінімуму останніх чисел грудня.

Фахівці наголосили, що оскільки початок нової хвилі припав на святковий період, дані можуть бути дещо спотворені, що заважає оцінити та спрогнозувати реальну швидкість поширення епідемії.

"За даними про заразність штаму "омікрон" та епідемічних тенденцій низки країн світу, можна очікувати більш стрімкого, ніж будь-коли раніше, зростання епідемічних показників. Відкриття шкіл після канікул та сезонність можуть суттєво вплинути на динаміку епідемії ", - йдеться у повідомленні.

Середня кількість виявлень нових випадків на день - до 4540 осіб, а середня кількість летальних випадків на день - 158. Летальність зросла до 3,2-3,3% стосовно даних 4-5-тижневої давності.

Вчені наголосили, що таке зростання відбулося переважно за рахунок змін у віковій структурі хворих і не має відношення до патогенних властивостей вірусу. Останні 3-5 днів серед хворих зросла частка молоді до 35 років. Також ця категорія стала частіше потребувати госпіталізації.

Наголошується, що вакцини дають високий захист проти госпіталізації. Проте її рівень досі не знизився на тлі поширення штаму "омікрон", як це очікується, враховуючи дані країн світу. Разом з тим дані про вікову структуру хворих свідчать про високий рівень ефективності вакцин у всіх вікових категоріях.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Всесвітня організація охорони здоров’я назвала хибним твердження, що "Омікрон" належить до "м’яких" версій вірусу. Просто він виглядає менш важким у порівнянні з "Дельта"-штамом, особливо у вакцинованих.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я