RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

Всі новини

Підроблені COVID-сертифікати можна анулювати: інструкція

Українці, які отримали підроблені довідки про вакцинацію, мають можливість їх анулювати.

Про це розповіла заступник міністра охорони здоров'я Марія Карчевич в ефірі 1+1.

За словами чиновниці, власники фальшивих ковід-документів можуть звернутися до сімейного лікаря для того, щоб він анулював підроблений сертифікат про вакцинацію та направив на реальне щеплення.

"Необхідно звернутися до медичного працівника - до лікаря. Він інформує Нацполіцію про те, що виявлено підроблений документ. Людина має всіляко сприяти слідчим діям, щоб виявити шахраїв, які продають підроблені документи. Поряд з тим лікар може направити людину на щеплення, якщо показники здоров'я дозволяють, і внести дані до системи", – пояснила Карчевич.

Вона додала, що українці вже почали отримувати бустерну вакцину, яка зараз є доступною для всіх бажаючих. Представник відомства порекомендувала всім, хто купив підроблені ковід-сертифікати, анулювати їх якомога раніше.

Раніше ми писали, що Україна скоротить термін дії COVID-сертифікатів до дев'яти місяців замість року.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я