RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Наскільки шкідливим є солодке газування і в чому головна проблема: пояснення доктора Комаровського

Відомий лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, які напої можна вживати дітям, а чого варто утриматися.

Про це повідомляє "Сегодня".

За словами Комаровського, абсолютно нормально, коли діти п'ють газовану мінеральну воду. Це нормально, вони втамовують спрагу – вживання такого напою не несе жодних ризиків для здоров'я дитини.

Водночас лікар зазначає: насичення напоїв вуглекислотою не робить їх ні шкідливими, ні корисними. Головна проблема у тому, що вони солодкі. Комаровський наголосив, що люди, зокрема, діти, п'ють солодкі напої не тому, що відчувають спрагу. Для більшості це спосіб отримання задоволення

"Солодкі газовані напої шкідливі, тому що людина отримує легкодоступну енергію, яку вона не витрачає", - зазначає Комаровський. Він радить пити солодкі газовані напої лише тоді, коли діти мають можливість і бажання активно витрачати енергію.

"Якщо у дитини немає зайвої ваги, вона дуже активна, то їй можна іноді пити солодкі газовані напої. Але всім іншим людям я настійно рекомендую газовану мінеральну воду" , - заявив Комаровський.

Раніше Євген Комаровський розповів, що буде з українцями, які продовжать їсти олів'є після завершення Нового року.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я