RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Спалах Омікрону в Україні: лікар розповів, що може врятувати ситуацію

Зупинити поширення "Омікрону" в Україні могла б тотальна вакцинація. Бустерна доза вакцини не убезпечить від спалаху, але значно підвищить шанси на відсутність серйозних побічних ефектів від коронавірусу.

Таку думку висловив лікар-імунолог Борис Донськой, пише "Обозреватель".

Найбільш актуальна бустерна доза для тих, хто перебуває у групі ризику за віком, або за станом здоров'я.

"Ми не знаємо, наскільки ефективними є дві дози вакцини, але ми знаємо, що у певному відсотку вони не були ефективними. Тому якщо людина навмисно хоче покращити свої шанси на відсутність серйозних побічних ефектів від коронавірусу, вона має право зробити третю дозу", - зазначив Донськой.

За його словами, третя доза вакцини потрібніша тим, хто отримав щеплення ще влітку. Лікар нагадав, що за півроку після масової вакцинації в країнах Євросоюзу рекомендовано оновити щеплення, оскільки за півроку частота захворювань серед вакцинованих починає зростати.

Є сенс зробити бустерну дозу щеплення та підліткам, але багато хто з них ще не отримав і другої дози.

"Чи слід робити бустерну дозу підліткам? У принципі, якщо говорити про дозвіл на це, в цьому є сенс. Але у нас підлітки півроку тому не отримували перші дози. Їм в Україні дозволили вакцинуватися лише два місяці тому. Багато хто ще й другої дози не має. отримали", - зазначив Донський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у МОЗ пояснили, чим відрізняється бустерна доза COVID-вакцини від додаткової.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я