RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

​У Британії смертність від Covid падає шостий тиждень: названа причина

У Великій Британії стрімке поширення штаму коронавірусу Omicron не призвело до зростання смертності. Навпаки - кількість смертей від коронавірусу в Англії та Уельсі скорочується шостий тиждень поспіль.

Офіційні дані медиків наводить видання Dailymail.

Так, за інформацією Управління національної статистики, кількість осіб, які померли від коронавірусу, за сім днів до Святвечора знизилася на 20% - з 755 до 591.

Епідеміологи з Кембриджського університету, кажуть, що падіння смертності було "хорошою новиною", стверджуючи, що дані Національної статистичної служби Британії (ONS) дають більш точне уявлення про хвилю Omicron, ніж дані урядової панелі інструментів. Останні свідчать, що кількість смертей протягом 28 днів зросла на 486% до 334 сьогодні, однак, варто зважати, що ці цифри спотворені через велику кількість смертей, зареєстрованих у системі протягом святкового періоду, наголосили фахівці.

Дані ONS включають лише смертні випадки до 24 грудня, тому можуть не повністю відображати вплив випадків Omicron, які почалися у Великобританії в середині грудня.

"Гарні новини від ONS, які показують, що щотижня смертність від Covid до 24 грудня падає до найнижчого рівня з серпня і на 40 відсотків нижче нещодавнього піку в листопаді, що відображає вплив прискорювачів на смертність, в основному від Delta", - сказав лікар.

Видання також пише, що офіційні дані свідчать: кількість випадків захворювання в Лондоні зростає лише у людей, яким за 60-т.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Японії заявили про створення "супервакцини" проти COVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я