RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Макрон пригрозив "заї**ти" 5 млн невакцинованих французів

Еммануель Макрон пообіцяв максимально обмежити права нещепленого населення Франції, у люті назвавши його "негромадянами".

Про це повідомило видання The Sun.

У своєму одкровенні президент Франції завдав "удару" по п'яти мільйонам людей, які досі відмовляються від вакцинації. У зв'язку з цим він виклав свою стратегію, щоб змусити їх зробити щеплення.

В інтерв'ю, опублікованому газетою Le Parisien, пан Макрон, який висловив бажання балотуватися на переобрання на квітневих президентських виборах, але ще не оголосив офіційно свою кандидатуру, використав вульгарний французький термін "emmerder", що означає, м'яко кажучи, "розсердити" або "роздратувати".

Він наголосив, що не стане "насильно вакцинувати" невакциновану меншість. Натомість він переконає їх зробити щеплення "максимально обмеживши доступ до суспільного життя".

"Я не збираюся діставати французів. Але щодо нещеплених, я дуже хочу їх "заї**ти". І ми продовжимо робити це до кінця. Така стратегія", - сказав Макрон.

Його зауваження викликані тим, що законодавці палко обговорюють нові заходи, які дозволять лише вакцинованим особам отримувати задоволення від дозвілля. Наприклад - харчуватися поза домом.

Понад 91 відсоток дорослих у Франції повністю вакциновані, але близько п'яти мільйонів ще не отримали своїх доз, незважаючи на численні дослідження, що показують безпеку щеплень від Covid і те, що вони рятують життя.

Також Макрон додав: "Я не відправлятиму (невакцинованих людей) у в'язницю".

"Отже, ми повинні повідомити їх, що з 15 січня вони більше не зможуть ходити до ресторану. Ви більше не зможете піти на каву, ви більше не зможете ходити до театру, ви більше не зможете ходити у кіно", - добавил Макрон .

Законодавці у парламенті обговорюють цього тижня запланований урядом новий пропуск вакцини.

Цей захід виключить невакцинованих осіб з таких місць, як ресторани, кінотеатри, театри, музеї та спортивні арени.

Те саме стосується міжрегіональних поїздок в автобусах та поїздах, а також внутрішніх рейсів громадського транспорту.

Раніше ми також повідомляли про те, що п'ять країн Європи б'ють рекорди з добової захворюваності на ковід.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я