RU  UA

Понеділок, 7 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Це потрібно робити 15 хвилин: відомий кардіохірург дав пораду тим, хто перехворів на COVID-19

Для розробки дихальної мускулатури після одужання від CОVID-19 немає нічого кращого, ніж якийсь час на день приділити читанню вголос.

Про це відомий кардіохірург Лео Бокерія розповів РИА "Новости".

За словами академіка РАН, цей метод доступний кожному і його можна радити тим, хто перехворів.

"У мене є метод, може хтось мене почує. Я дуже багатьом моїм друзям, знайомим, коли вони захворіли, рекомендував читати по 15 хвилин будь-який текст вголос, в одну годину 15 хвилин", - сказав кардіохірург.

Він зазначив, що для людини, яка перехворіла на коронавірус, дуже важливо, щоб дихальна мускулатура, у тому числі міжреберні м'язи, добре працювали, щоб дихання було повноцінним. Тому потрібно приділяти особливу увагу дихальній гімнастиці.

"Нічого ефективнішого, ніж читати вголос, у цій ситуації запропонувати неможливо. Можна навіть опис холодильника читати, щоб не так гидко було", - зазначив Бокерія.

Лео Бокерія – легендарна особистість у кардіології. У Науково-практичному центрі серцево-судинної хірургії імені О. М. Бакульова, у якому Бокерія з 1994 року працює директором, проводять операції дітям, яким кілька днів від народження. Лео Бокерія — винахідник та новатор, багато видів хірургічних втручань запроваджено ним уперше.

Раніше ми писали, як перемогти постковідний синдром.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я