RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Як зменшити об`єм алкоголю на Новий рік: у МОЗ дали чотири поради

Безпечної дози алкоголю не існує. Він підвищує артеріальний тиск, може призвести до розвитку гострого респіраторного дистрес-синдрому, що є одним із найтяжчих ускладнень коронавірусу, і збільшує ризик виникнення шести видів раку.

Тому Міністерство охорони здоров'я розповіло, як скоротити кількість алкоголю у період свят.

  1. Слід уникати "тригерів" - людей або місць, які спонукають до випивки. Крім того, важливо навчитися чемно, але твердо відмовляти.
  2. Не варто купувати алкогольні напої заздалегідь та з великим запасом, щоб не випити більше, ніж ви плануєте.
  3. Зловживання алкоголем часто є невдалою спробою впоратися зі стресом. Потрібно замінити його на здорові способи, такі як прогулянки на свіжому повітрі, спорт, медитація або інші техніки розслаблення.
  4. По можливості замініть алкогольні напої на безалкогольні аналоги. Вони мають подібний смак, але водночас не містять спирту.

Раніше ми розповіли, яка їжа на новорічному столі принесе успіх на рік Водяного Тигра.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я