RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Чому деякі ПЛР-тести не показують "Омікрон": професор дав детальну відповідь

При зараженні мутацією коронавірусу "Омікрон" пацієнт може отримати негативний ПЛР-тест. Причина в тому, що чутливість різних видів тестів не стовідсоткова.

Про це розповів доктор медичних наук, професор Сергій Крамарєв у коментарі OBOZREVATEL

"Чутливість ПЛР-тестів, за найоптимістичнішими оцінками, становить до 80%. Тобто 20%, а то й 30% результатів можуть бути помилково негативними. ПЛР може не бачити не тільки "Омікрон", а й інші віруси", - зазначив медик.

Він додав, що помилкових результатів у ІФА та швидких тестів ще більше, а чутливість тестів практично не залежить від конкретного штаму COVID-19.

За словами Крамарєва, тести, які мають на меті виявлення конкретних штамів, як і інші, показують 20-30% помилкових результатів. Він сказав, що не бачить необхідності закупівлі специфічних ПЛР-тестів для виявлення штаму “Омікрон”, оскільки важлива лише наявність у пацієнта коронавірусу, а не його конкретної мутації.

Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, чим відрізняється бустерна доза COVID-вакцини від додаткової.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я