RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Розсіл може бути шкідливий: поради від МОЗ, як "лікувати" похмілля

Багато хто з нас після гучної вечірки з великою кількістю вжитого алкоголю почуваються не дуже добре: головний біль, сухість у роті, втома. Це – похмілля. Більшість із нас намагається швидко позбутися цих неприємних відчуттів за допомогою розсолу. Проте виникає питання: а наскільки цей спосіб є ефективним?

"Апостроф" із посиланням на МОЗ України розповідає, чи допомагає розсіл від похмілля.

Похмілля в основному виникає через зневоднення організму - алкоголь діє як сильний сечогінний засіб. Ось чому так часто хочеться у туалет, коли ви вживаєте алкогольні напої. Під час сну процес виведення алкоголю з організму, і з ним води не зупиняється.

Разом із зневодненням виводяться і корисні мінерали – електроліти. Тому вранці людина відчуває сильну сухість у роті, головний біль та втому. Спрагу також викликає підвищення рівня цукру в крові через вживання алкогольних напоїв.

Щоб уникнути зневоднення організму після вживання алкоголю, слід споживати велику кількість питної води. Це допоможе знизити інтоксикацію організму. Існує поширена думка, що розсіл може допомогти відновити втрачені через алкоголь електроліти, як калій та натрій. Проте наукове дослідження показало, що застосування розсолу суттєво не змінює рівень електролітів.

Крім того, варто мати на увазі, що надмірне і часте споживання розсолу шкодить здоров'ю. Зокрема, в розчині з-під солінь міститься багато солі - відбиття його у великій кількості призводить до набряків, здуття живота, печії. Через високу концентрацію натрію в розсолі краще відмовитися від його вживання людям з високим артеріальним тиском.

Від вживання розсолу краще відмовитися людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, у тому числі страждаючим на виразку шлунку, ерозією дванадцятипалої кишки тощо. Єдиний спосіб дійсно попередити похмілля - взагалі не вживати алкогольних напоїв або хоча б зменшити їх кількість.

Також МОЗ радить українцям не лише пити більше води, а й добре висипатись, збалансовано харчуватися та вести здоровий спосіб життя.

Раніше астрологи назвали знаки Зодіаку, які мучаться від похмілля сильніше за решту.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я