RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

Всі новини

Що таке ковідна пневмонія: лікар дав пояснення та показав, як вона виглядає

Що таке "ковідна" пневмонія, як вона розвивається і який вигляд має розповів лікар із Києва Михайло Сидоренко.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами лікаря, під час хвороби коронавірусом, пневмонія – запалення легень, може, як розвинутися так і ні. Він зауважив, що усі вірусні пневмонії виглядають приблизно однаково, на відміну від бактеріальних або “грибкової”, коли прозорість легеневої тканини на рентгенологічному зображенні зменшується і виглядає, неначе “матове скло”.

Михайло Сидоренко розповів, що разом з повітрям через носоглотку, ротоглотку, гортань, трахеї вірус потрапляє до бронхів та бронхіол, де провокує запалення легень.

Мільйони вірусів у клітинах розвиваються, провокуючи подразнення, унаслідок яких утворюється кашель, який є заразним для оточуючих.

Коли, внаслідок подразнення, рідина починає накопичуватись в альвеолах, і повністю їх заповнювати, газообмін зупиняється, людина починає задихатись. Це називається гострий респіраторний дистрес синдром.

Михайло Сидоренко відзначає, що за допомогою КТ можна виставити ступінь ураження легень, оглянути кожну з п’яти легеневих долей, розрахувати дані і отримати відсоток ураження легень. Він зауважує, що ця інформація не впливає ні на що, адже лікування від коронавірусу не існує, але дозволяє побачити картинку в загальному і вирішити щодо призначення пацієнту кисневої чи симптоматичної підтримки.

Лікар наголошує, що радіологічний діагноз “пневмонія” може бути виставлений, як по КТ так і по рентгенографії, і ще за допомогою УЗД.

Раніше ми писали, лікар назвав симптоми пневмонія після COVID-19 та розповів, що робити.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я