RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Українців чекає повторна вакцинація від COVID-19: у МОЗ назвали терміни

У Міністерстві охорони здоров'я України повідомили про повторну вакцинацію українців від коронавірусу через рік після отримання базового курсу щеплення.

Про це розповів в інтерв'ю "Суспільному" заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

"Людина, яка отримала щеплення в 2021, має через один рік звернутися до пункту щеплення та центру вакцинації населення і отримати повторне щеплення двома дозами вакцини. При цьому вона може обрати інший тип вакцини, який використовувався під час першого щеплення", - повідомив він.

Заступник міністра охорони здоров'я додав, що за рішеннями експертів світового рівня, ревакцинальні дози мають отримати перш за все найбільш вразливі категорії населення.

За словами Кузіна, інші країни наразі інформують про підвищену ефективність щеплення бустерними, третіми дозами.

Раніше "Апостроф" повідомляв, американців, які пройшли повну вакцинацію від коронавірусу, закликали зробити бустерну дозу щеплення. Причина в тому, що ефективність первинних щеплень з часом знижується.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я