RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Україна серйозно змінить термін дії COVID-сертифікатів: що хоче влада

В Україні можуть зменшити термін дії COVID-сертифікатів. Влада країн Євросоюзу вже заявила про намір зробити це.

Про це повідомила "Укрінформу" заступник голови МОЗ Марія Карчевич.

За словами чиновника, в Євросоюзі подібні заходи обговорювали протягом останніх кількох тижнів. Наразі Єврокомісія готує рішення щодо скорочення терміну дії COVID-сертифікатів.

Очікується, що вже 10 січня це рішення буде готове і його затвердять. У зв'язку з цим МОЗ України також розглядає можливість впровадження таких заходів в Україні.

"Відповідно, ми також спостерігаємо за тими подіями, і сьогодні мали нараду з європейськими фахівцями, очікуємо на офіційне рішення від країн ЄС, і далі таким же чином планується впровадження цього рішення і у нас на рівні України", - повідомила Карчевич.

Це рішення має розглянути Національна технічна група експертів з питань імунізації населення. Після цього його мають затвердити на засіданні штабу з вакцинокерованих інфекцій МОЗ та постановою уряду.

При цьому Карчевич додала, що у тих людей, у яких сертифікати про вакцинацію вже згенеровані, вони продовжать діяти, але тільки в тих рамках, які будуть визначені на рівні країн Євросоюзу (при відвідуванні цих країн).

"Якщо ми говоримо про скорочення терміну дії з 365 днів до 270, то для людей, які поїдуть із таким сертифікатом до країн ЄС, вони будуть дійсними, але в межах терміну придатності, який буде визначено на рівні країн ЄС", - уточнила чиновниця.

Раніше ми також повідомляли про те, як отримати три нові COVID-сертифікати на порталі "Дія".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я