RU  UA

Понеділок, 29 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

Всі новини

Коли закінчиться пандемія COVID-19, і люди повернуться до нормального життя: у ВООЗ дали оптимістичний прогноз

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я назвали ймовірний термін закінчення пандемії коронавірусної інфекції нового типу.

Про це повідомляє Reuters.

Глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус зазначив - за наявними в організації даними, штам "Омікрон" передається набагато швидше, ніж "Дельта". Люди, які вже вакцинувалися або перехворіли на COVID-19, з більшою ймовірністю можуть заразитися ним повторно.

У той же час, фахівці організації припускають, що з появою вакцин другого та третього поколінь та завдяки інноваціям, 2022 рік буде останнім роком пандемії, жертвами якої у світі стали понад 5 мільйонів людей. Провідна вчена ВООЗ Сумія Свамінатан наголосила, що головним інструментом у боротьбі з новим штамом є додаткові щеплення.

Її колега Майк Раян додав - якщо ВООЗ вдасться звести передачу вірусу до мінімуму, це завершить пандемію.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в ЄС вважають за необхідне провести адаптацію вакцини Pfizer для боротьби зі штамом "омікрон".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я