RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

У Європі схвалять американську вакцину від COVID-19: показала високу ефективність

У понеділок, 20 грудня, Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) проведе позачергове засідання, щоб ухвалити рішення про використання вакцини від коронавірусу Novavax у Європі. Євросоюз вже підписав контракт на закупівлю 200 мільйонів доз препарату.

Про це повідомляє RFI.

За даними розробника Novavax, під час випробувань у США вакцина показала 90,4% ефективності. За словами генерального директора Novavax Стенлі Ерка, компанія сподівається надати Європі додатковий варіант вакцини. Він буде ґрунтуватися на перевіреній, добре вивченій технологічній платформі.

"Вакцина може допомогти усунути основні перешкоди на шляху глобальної вакцинації, включаючи проблеми глобального поширення та нерішучість щодо вакцини", - наголосив Ерк.

Вакцину Novavax розроблено на основі білка. Цю технологію вже десятки років використовують у щепленнях від гепатиту B та дитячих хвороб, зокрема від кашлюку. Перевага цього виду вакцин у тому, що для її зберігання не потрібні наднизькі температури. У разі схвалення Novavax стане п'ятою вакциною від коронавірусу, схваленої в Європі.

Як розповідав "Апостроф", через зростання випадків захворювання на новий варіант коронавірусу "Омікрон" влада Парижа скасувала низку новорічних заходів. З тієї ж причини в Лондоні запровадили надзвичайний стан.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я