RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Чому після COVID-19 довго не проходить кашель та як його полегшити: поради доктора Комаровського

Українцям, які перехворіли на коронавірус, для позбавлення кашлю необхідно пити більше чистої води і не забувати зволожувати повітря.

Про це в ефірі телеканалу "Україна" заявив доктор Євген Комаровський.

За його словами, кашель може турбувати людину не лише після COVID-19, а й після будь-якої перенесеної інфекційної хвороби.

Євген Комаровський нагадав, що у процесі ГРВІ можливі поразки слизової оболонки бронхів, через що людина починає кашляти.

Після хвороби слизова оболонка відновлюється, а після активізації кровообігу починає вироблятися слиз, від якого організм позбавляється за допомогою кашлю.

Лікар Євген Комаровський попередив, що кашель може довго турбувати людину після коронавірусу або ГРВІ, якщо організм не отримує достатньої кількості рідини.

"Є таке поняття – "реологія крові", тобто її плинність і в'язкість. Мокрота, яка виділяється в легенях, теж має свою реологію, тому може бути рідкою або в'язкою. І навіть існує правило: реологія крові = реологія мокротиння", - пояснив спеціаліст в ефірі телеканалу.

Людина повинна багато пити чистої води, щоб уникнути дефіциту рідини, через яку виділяється густе мокротиння. Важливо також не забувати зволожувати повітря. Якщо у житлі вологість становить від 40 до 60% – кашель не буде довгим.

Раніше доктор Євген Коморовський пояснив, чому навіть вакциновані люди помирають від COVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я