RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні вводять обмеження на продаж популярних ліків: що зміниться у 2022 році

В Україні з 1 квітня 2022 року змінилися правила реалізації антибіотиків в аптеках.

Як пояснив у коментарі "Укрінформу" перший заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Комаріда, з квітня їх відпускатимуть виключно за електронними рецептами.

За його словами, команда МОЗ і надалі працюватиме над тим, щоб до кінця року всі рецептурні лікарські засоби в Україні відпускалися виключно за електронним рецептом.

"Ми повністю уникаємо паперових рецептів і переходимо виключно на електронні... Ми хочемо встановити дієві механізми контролю за відпусткою рецептурних лікарських засобів і починаємо, звичайно, з антибіотиків", - заявив чиновник.

Також представник відомства зазначив, що в Україні активно розвивається фармацевтичне страхування.

"Це страхування на лікарські засоби: тобто, ти сплачуєш певну суму щомісячних внесків та маєш досить велику суму покриття вартості лікарських засобів, тому що у нас багато коштів пацієнти витрачають саме на лікарські засоби", - пояснив Комаріда.

Нагадаємо, що Верховна Рада України проголосувала за виділення 300 мільйонів гривень на закупівлю ліків для лікування спінальної м'язової атрофії (СМА).

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я