RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Центри масової вакцинації та пункти щеплень: як знайти найближчу точку

В Україні розпочався п'ятий етап вакцинації від COVID-19 - це означає, що всі бажаючі можуть вакцинуватися в найближчому пункті щеплень або в центрі масової вакцинації.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на сайт "Вакцинація від COVID".

П'ятий етап вакцинації в Україні стартував з 21 липня поточного року – всі категорії громадян незалежно від віку та професії можуть отримати вакцину.

Зараз для вакцинації в Україні використовують і планують використовувати вакцини відомих у світі розробників та виробників. Йдеться про Moderna, AstraZeneca, Coronavac, Pfizer.

У пунктах щеплення та центрах вакцинації щеплення отримують всі бажаючі віком від 18 років. Для запису необхідно виконати наступні дії:

  • зателефонувати до реєстратури зручного для вас пункту вакцинації;
  • зателефонувати за контактним номером або в електронному кабінеті центру вакцинації.

Громадяни України, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Російської Федерації Донецької та Луганської областей, а також Автономної Республіки Крим та Севастополя, можуть бути вакциновані у пунктах вакцинації від коронавірусної хвороби на підконтрольних українській владі територіях.

З повним переліком пунктів вакцинації можна ознайомитись, перейшовши за посиланням. Звертаємо Вашу увагу на те, що цей перелік постійно оновлюється.

Раніше "Апостроф" писав, що голова МОЗ України Віктор Ляшко заявив, що у новорічні свята уряд не буде вводити жодних додаткових та суворіших карантинних обмежень.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я