RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Медик назвав неспецифічні прояви "Омікрону": на що потрібно звернути увагу

Новий штам коронавірусу "Омікрон" поширюється по світу з феноменальною швидкістю. Білоруський медик назвав основні симптоми цієї хвороби.

Про це ректор УО "Гомельський державний медичний університет" Ігор Стома повідомив сайту "БелТА".

За його словами, "Омікрон" значно відрізняється від Дельта-штаму. Прояви його досить специфічні.

"Найчастіше він викликає м'язові болі (міалгії), загальну слабкість, причому різко виражену загальну слабкість і стомлюваність, біль у горлі, є сухий кашель", - зазначив лікар.

Незважаючи на те, що медики по всьому світу нарікають на те, що новий штам заразніший за Дельту, однак рівень госпіталізації та летальності зростає не так швидко.

"Цікаво і те, що не простежується чітка кореляційна залежність між зростанням кількості хворих і показником госпіталізацій та летальних наслідків. Важливо розуміти, що омікрон - черговий штам вірусу SARS-CoV-2. Вже жартують, що скоро закінчаться букви грецького алфавіту. кількістю мутацій S-білка, щонайменше 20 мутацій. З урахуванням високої заразності цей штам позначений як варіант, який викликає занепокоєння ВООЗ та світової медичної громадськості", - підсумував Стома.

Раніше "Апостроф" писав, що новий штам коронавірусу "Омікрон" виявили у Росії.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я