RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

"Омікрон" б'є по вакцині від COVID-19: китайські медики зробили тривожне відкриття

Новий штам коронавірусу "Омікрон" може в 32 рази знизити захист вакцини виробництва Pfizer/BioNTech.

Про це йдеться у дослідженні гонконгських учених з університету HKUMed та медфакультету університету CU Medicine.

Недавній експеримент показав, що останній штам "Омікрон" може у 32 і більше разів знижувати здатність вакцини Pfizer/BioNTech до нейтралізації вірусу.

На даний момент група гонконгських вчених проводить аналогічні дослідження, тестуючи препарат CoronaVac. Фахівці впевнені, що буде зафіксовано зниження ефективності китайської вакцини, оскільки рівень нейтралізуючих антитіл, що виробляються, був нижчий, ніж у Pfizer/BioNTech навіть проти минулих штамів коронавірусу.

Проте вчені попереджають, що існуючі вакцини навіть в умовах поширення штаму "Омікрон" на високому рівні запобігають тяжкому перебігу хвороби та летальним випадкам.

Для свого дослідження фахівці використали кров 10 людей, які пройшли повний курс імунізації Pfizer. Біоматеріал забирали через місяць після отримання другої дози, оскільки в цей період в організмі має бути найбільша кількість антитіл.

Гонконзькі вчені використали цю кров для нейтралізації старих варіантів COVID-19 і штаму "Омікрон", і пізніше з'ясувалося, що здатність вакцини до ослаблення вірусу впала в 32 рази.

Найближчим часом фахівці хочуть перевірити кров людей, які отримали третю дозу бустерної вакцини Pfizer.

Раніше ми повідомляли, що ЄС хоче ввести обов’язкову вакцинацію проти COVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я