RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Коли треба бігти до лікаря: лікар Комаровський назвав чотири слова

Українцям потрібно екстрено звертатися по допомогу до медиків, якщо вони два дні поспіль вимовляють фразу "Сьогодні гірше, аніж учора".

Про це розповів доктор Євген Комаровський.

За його словами, українцям слід відстежувати погіршення та покращення стану, щоб можна було аналізувати динаміку одужання та, якщо є така необхідність, вносити корективи у своє лікування.

"В оцінці стану дитини величезне значення мають не стільки виразність конкретних симптомів, скільки динаміка стану. Хто кого? Стан поліпшується - отже, організм дитини перемагає хворобу, стан погіршується - значить, хвороба поки що сильніша", - продовжив Євген Комаровський у своєму мікроблозі.

Лікар зазначив, що щоденно слід ставити собі наступне питання: "За минулу добу краще/гірше/так само?".

"Краще, правда не так швидко, як вам хотілося, але все-таки краще! Значить, ми на вірному шляху. Так само? Спостерігаємо, виконуємо призначення лікаря, чекаємо. Гірше? Звертаємось до лікаря", - озвучив Євген Комаровський свої поради. громадянам.

А якщо українці два дні поспіль вимовляють фразу "Сьогодні гірше, ніж учора", то це є серйозним приводом для звернення до медиків за допомогою.

Раніше доктор Євген Коморовський розповів, що робити при ангіні.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я