RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Гроші чи життя: ВООЗ назвала свої пріоритети

Ніхто не повинен обирати між "грошима та здоров’ям". Проте аналіз роботи ВООЗ, котра була проведена останніми роками, показує, що у світі все ще занадто багато сімей щодня мають жертвувати одним на догоду іншому.

Такі тези озвучив у своїй доповіді з нагоди Міжнародного дня охорони здоров'я Гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус.

У своїй промові він звернув увагу своїх колег на три проблеми, вирішення яких він позначив як основні пріоритети для подальшої діяльності організації.

Кінець пандемії

"По-перше , ми повинні покласти край гострій стадії пандемії та руйнуванням, які вона завдає системам охорони здоров'я, суспільствам та економікам по всьому світу", - звернувся до колег Гебреісус.

"ВООЗ та наші партнери працюють над тим, щоб у терміновому порядку усунути слабкі місця в системі охорони здоров'я, які перешкоджають доступу до вакцин, терапевтичних засобів та діагностики від COVID-19.

Ми також працюємо з країнами над профілактикою інфекції та інфекційним контролем, а також над зведенням до мінімуму збоїв у роботі основних служб охорони здоров'я”, – продовжив він.

Глобальна архітектура світової охорони здоров'я

"По-друге, ми повинні зміцнювати глобальну архітектуру охорони здоров'я.

Це містить в собі пропоновану міжнародну угоду про готовність до пандемії та контрзаходи; а також удосконалення стратегічного керівництва, фінансування, системи, інструменти та зміцнення”, - переконаний Гендиректор.

Також, на думку Гебреісуса, потрібно розширити права, можливості та стійке фінансування ВООЗ у центрі глобальної архітектури охорони здоров'я.

"І по-третє – нам потрібно переорієнтувати наші зусилля на основи: зміцнення систем охорони здоров’я, пріоритезація інвестицій у державні функції охорони здоров’я та інвестування в первинну медичну допомогу як основу загального охоплення медичними послугами", – підсумував директор. Генеральний ВООЗ.

Раніше ми також повідомляли про те, що у ВООЗ заявили про нову світову проблему 2022 року.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я