RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Без щеплення ризик смерті більший у 16 разів: вчені розкрили важливі дані щодо ковід-вакцинації

Через п'ять місяців після вакцинації двома дозами ефективність препарату від COVID-19 у плані запобігання зараженню знижується до 39%.

Про це пише видання La Republic, посилаючись на результати дослідження Інституту громадського здоров'я Італії.

За даними медиків, ризик смерті серед невакцинованих від коронавірусу громадян у 16 разів більший, ніж у щеплених людей.

Щодо запобігання хворобі, то через п'ять місяців після проходження повного курсу імунізації ефективність препарату від COVID-19 знижується з 74% до 39%. Проте дослідження показали, що вакцина від коронавірусу все одно залишається ефективною, захищаючи людину від тяжкого перебігу хвороби - з 93% до 84%.

Серед людей, які отримали бустерну дозу вакцини, ефективність препарату підвищується до 77% у плані запобігання захворюванню, і до 93% – у захисті від важкої форми COVID-19.

Крім цього, як зазначили італійські фахівці у своєму дослідженні, третя доза препарату знижує кількість госпіталізацій і летальних випадків від коронавірусу.

Раніше ми розповідали, що вчений озвучив версію походження штаму "Омікрон".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я