RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

​Поки що без "Омікрону", але з "Дельтою": яка ситуація з коронавірусом в Україні

В Україні поки не зафіксовано випадків захворювання новим штамом коронавірусу "Омікрон". Такі результати дослідження зразків тих громадян, які повернулися з-за кордону чи проживають у "червоних зонах".

Про це на брифінгу розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

За його словами, зараз усі зразки, що свідчать про нетиповий перебіг хвороби підлягають ретельному дослідженню. Поки всі вони підтверджують те, що в регіонах країни поширюється штам "Дельта".

Відомо, що новий варіант коронавірусу "Омікрон" здатен серйозно вплинути на перебіг коронавірусної пандемії. Проте, якої сили буде його вплив - фахівці намагаються встановити. У Всесвітнй організації охорони здоров'я попередньо заявили, що перебіг хвороби у заражених "Омікроном" дещо легший порівняно з "Дельтою". Проте деякі вчені кажуть, що штам "Омікрон" може бути небезпечнішим, тому що у нього мутацій у S-сегменті набагато більше: у "Дельти" їх дві, а в "Омікрона" – понад 30.

Штам коронавірусу B.1.1.529, що одержав назву "Омікрон", вперше виявили у Ботсвані та ПАР в листопаді поточного року.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що новий штам коронавірусу "Омікрон" наближається до України, його вже зафіксували у Росії.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я