RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

11 квітня

Всі новини

В Україні скорочується населення: названо чотири причини смертності

В Україні неухильно збільшується смертність. Найбільше людей помирає від хвороб серця, судин головного мозку та злоякісних пухлин. Коронавірус виявився лише на четвертому рядку цього антирейтингу.

Про це пише "Апостроф".

З одного боку, відповідь на поверхні. "У нас все дуже низьке: якість життя, культура харчування, багато людей зі шкідливими звичками, низький рівень медицини", - пояснює заступник директора Інституту соціології НАН України Євген Головаха.

Але будемо відвертими: низький рівень життя в Україні з'явився не вчора, а смертність різко зросла саме у 2021 році. Тому логічно було б припустити, що в усьому винен коронавірус. Адже на піку епідемії ковід забирав 800 людей щодня. І коронавірус справді зіграв свою роль: якщо торік із січня по вересень Держстат прозвітував про 4300 смертей від ковіда, то зараз ця цифра склала 40 тисяч.

Але парадокс у тому, що коронавірус навіть не у трійці основних причин смертності українців.

Перше місце в антирейтингу займає ішемічна хвороба серця, яка за 9 місяців 2021 року встигла забрати понад 213 тисяч життів. На другому місці хвороби судин головного мозку – 59 тисяч померлих. При цьому, минулого року, за аналогічний період, від ішемічної хвороби та хвороб судин головного мозку померло на 18 тисяч людей менше.

Третє місце антирейтингу – злоякісні пухлини, що спричинили смерть 55 тисяч людей. І лише на четвертому місці коронавірус. Навіть якщо не враховувати смертність від ковіда, то приріст смертності становить понад 20 тисяч людей.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: ”Нас буде 22 мільйони: чому в Україні стрімко скорочується населення”

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я