RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Скільки COVID-штамів існує у світі та які найпоширеніші: інфографіка

В кінці листопада (цікавий факт: в листопаді 2019 року виявили перший випадок зараження коронавірусом) вчені з Південної Африки розповіли про новий варіант коронавірусу з великою кількістю мутацій. Стало відомо, які існують мутації та як вони поширюються.

Про це повідомляє Аljazeera.

Мутація - це зміна генетичного коду вірусу, а вірус, що мутував, відомий як варіант. Деякі варіанти коронавірусу поширюються легше, ніж інші, що може призвести до збільшення швидкості зараження.

За словами експертів, у новому варіанті "Омікрон" є 50 мутацій, з них 32 - у шипованому білку, частини вірусу, які проникають у клітини людини.

Мутації позначаються літерами та цифрами. ВООЗ визначила п'ять летючих органічних сполук і вісім варіантів, що представляють інтерес (VOI). З травня 2021 року вони мають назви букв грецького алфавіту, що починаються з альфи.

Як зазначається, варіант Delta, який був зареєстрований в Індії в жовтні 2020 року, є найбільш домінуючим штамом.

ВООЗ заявляє, що попередні дані вказують на "підвищений ризик повторного зараження Омікроном" в порівнянні з іншими варіантами коронавірусу, але інформація обмежена.

Раніше "Апостроф" писав, що американський епідеміолог розповів проблему штаму "Омікрон".


Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я