RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Україну чекає медичний колапс: лікар б'є на сполох через ситуацію в ковідних лікарнях

Найближчим часом щоденна кількість госпіталізацій із COVID-19 може зрости до 8 тисяч, що призведе до медичного колапсу в регіонах.

Про це у коментарі ТСН заявив головлікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

Незважаючи на те, що РНБО прогнозує пік захворюваності на COVID-19 лише через три-чотири тижні, Україна може зіткнутися з 6-8 тисячами госпіталізацій на добу, а 20 тисяч офіційних щоденних заражених відповідають реальним 100 тисячам випадків інфікування в країні.

Тарас Жиравецький застерігає, що до такого потоку пацієнтів українські міста не готові.

"Не готове жодне місто. Це зараз не тільки в Каховці, а й у багатьох містах розгортатимуть мобільні шпиталі для хворих на COVID-19. Зараз Львів намагається доробити ще 300-400 ліжок, а це певною мірою важко. У цій ситуації ще невідомо, як Київ відреагує, тому що, наскільки мені відомо, з неофіційної інформації, що Олександрівська лікарня є достатньо заповненою, тобто всі "ковідні" місця зайняті", - наголосив головлікар у спілкуванні з журналістами.

На думку фахівця, медичний колапс, викликаний нестачею койко-місць, персоналу та кисню, почнеться точково найближчим часом.

Раніше ми розповідали, що Україна встановила антирекорд зі смертності від COVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я