RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Українців попередили про потужну магнітну бурю: у кого можуть бути проблеми

Сьогодні, 30-го жовтня, Землю накриє потужна геомагнітна буря, яка триватиме два дні. Вона досягне 6 балів – найвищий показник за останній місяць.

Про це повідомляє Watherboy.

Зазначимо, магнітні бурі виникають, коли великомасштабне магнітне виверження прискорює заряджені частинки в сонячній атмосфері до дуже високих швидкостей. Найважливішими частинками є протони, які можуть прискорюватися до великих часток швидкості світла.

"Сучасний сонячний спалах має рейтинг X1. Сьогоднішній спалах класу X стався з активної області №2887 на Сонці, області сонячної плями, що росте, вперше виявленої кілька днів тому", - йдеться у повідомленні.

У дні магнітної бурі можуть виникати такі симптоми:

    ·головний біль;

    ·запаморочення;

    ·нудота;

    ·біль у спині та суглобах;

    ·загострення хронічних захворювань;

    ·біль в серці;

    ·безсоння або сонливість.

Також під вплив магнітних бур потрапляють люди з хронічними захворюваннями дихальної системи чи опорно-рухового апарату. Найбільш гостро реагують на сонячні спалахи діти та люди похилого віку. Також у цей день варто відмовитись від вживання спиртних напоїв.

Що таке магнітна буря?

Магнітна буря – природне явище, пов'язане із виникненням спалахів на Сонці, що призводять до викиду електричних частинок. Досягаючи атмосфери Землі, ці частинки починають впливати на магнітне поле планети та провокують його обурення.

Раніше писали, що 28 вересня Землю накрила сильна магнітна буря . Потужність бурі вчені оцінювали п'ять балів — це екстремально сильна геомагнітна буря.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я Тема: Здравоохранение