RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Здоров'я

Препарати проти COVID-19: український лікар вказав на важливі нюанси

Антивірусний препарат "Ремдесевір" зараз допомагає лише частини хворих з COVID-19, а антибактеріальні ліки та "Цефтриаксон" практично перестали діяти.

Про це повідомив головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

"Дуже коротко про противірусні препарати від ковіда - їх немає поки, на жаль. "Ремдесевір" спрацьовує у частини пацієнтів, навіть зараз пацієнти почали капати його вдома з третього дня хвороби, бо так намагаються допомогти лікарі пацієнтам уникнути важкої форми ковіда. Частини пацієнтів він взагалі зараз не допомагає і у них на 8-9 день розвивається "цитокіновий шторм", це при тому, що його вводили з 3-го дня захворювання", - написав Жиравецький в Telegram.

Він зазначив, що інші противірусні ліки не працюють, а можливо і шкодять хворим.

За словами Жиравецького, антибактеріальні таблетки та "Цефтриаксон" в домашніх умовах практично перестали працювати при "цитокіновому штормі", викликаному новим штамом COVID-19.

Лікар припустив, що протоколи лікування доведеться міняти - не збивати високу температуру по 6-8 днів, бо це може бути прямий шлях до реанімації. У багатьох хворих з'являється потреба в кисневому концентраторі або постійному кисні в стаціонарі.

Раніше ми писали, що вчені знайшли спосіб зупинити "цитокіновий шторм", що викликає смерть при коронавірусі.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я